← RU Pythoncursus

FizzBuzz

De afgelopen jaren zijn er steeds meer bedrijven bijgekomen die op zoek zijn naar programmeurs. De banen liggen voor het oprapen. Helaas zorgt dit ervoor dat steeds meer mensen claimen dat ze kunnen programmeren bij een sollicitatie, terwijl ze nog nooit een regel code hebben uitgevoerd. Zelfs wanneer mensen een prima gesprek kunnen voeren over programmeren, blijkt soms dat ze de grootste problemen hebben met een ogenschijnlijk simpel programmaatje. Er verschijnen steeds vaker allerlei blogposts waarin mensen het probleem samenvatten: programmers just can't program.

Omdat jullie inmiddels al aardig wat ervaring hebben opgedaan, zou het volgende probleem gesneden koek moeten zijn. Je herkent het wellicht als kinderspelletje.

Schrijf een programma dat alle getallen van $1$ tot $100$ print. Echter, bij elke veelvoud van $3$ ($3, 6, 9, 12..$) moet het programma 'Fizz' printen in plaats van het getal, en bij elke veelvoud van $5$ moet je 'Buzz' printen. Een veelvoud van $3$ en $5$ print je als 'FizzBuzz'. Probeer het programma zoveel mogelijk in één keer op te schrijven voordat je het test.